Aanbod Workshops

Bij restaurant Keuken van Hackfort, Baakseweg 6, Vorden

Donderdag 1 november 2018: Wie wat bewaart heeft wat Je leert niet alleen hoe je groente moet wecken, maar je leert ook allerlei manieren om fruit te bewaren. We maken bijvoorbeeld siroop van fruit, maar we zetten ook vruchten op drank. En we gaan vruchten konfijten.

Dinsdag 13 november 2018 : Heerljk fris zoetzuur m iaken Je ontdekt dat er veel meer kan dan zilveruitjes en augurkjes die ingemaakt zijn in azijn. Bijvoorbeeld met worteltjes, courgettes, komkommer of paprika. Zoetzuur is heerlijk fris bij zomerse salades maar ook bij stevige wintermaaltijden of bij de borrel. Lekker dus in elk seizoen. Je kunt naar hartenlust variëren en combineren met allerlei soorten groente en kruiden.

Donderdag 22 november 2018 : Kerstchutneys maken De workshop Kerstchutneys maken was vorig jaar een groot succes. Vooral de unieke kastanjechutney was erg populair. Ook dit jaar is er weer een speciale workshop waarin we bijzondere chutneys maken voor het Kerstmenu!

De workshops beginnen om 18.00 uur en eindigen rond 20.30 uur, dit vanwege kleine bijpassende gerechtjes die tussendoor worden gereserveerd. Kosten € 32,50 p.p. (€ 29,50 voor leden Natuurmonumenten)

Aanmelden kan via de website www.keukenvanhackfort.nl of onderaan deze pagina.

Bij Warmoes Historische Tuinderij, Griftdijk Noord 11, (Nijmegen) Lent

Vrijdag 16 november 2018 : Wie wat bewaart heeft wat Je leert niet alleen hoe je groente moet wecken, maar je leert ook allerlei manieren om fruit te bewaren. We maken bijvoorbeeld siroop van fruit, maar we zetten ook vruchten op drank. En we gaan vruchten konfijten.  

De workshop begint om 19.30 uur en eindigen rond 22.00 uur. Aanmelden kan via de website www.warmoes-lent.nl of onderaan deze pagina. Kosten € 22,50 p.p.

Combinatiecursus: aanleg moestuin en workshops groente en fruit conserveren

Zaterdag 23 maart / zaterdag 11 mei / zaterdag 10 augustus / zaterdag 28 september 2019

De cursus bestaat uit vier onderdelen: twee werkochtenden over de aanleg van een moestuin, een workshop groente inmaken en bewaren, en een workshop fruit conserveren. De werkochtenden worden in het voorjaar gegeven, de workshop groente inmaken en bewaren in de zomer als er veel overschot aan groente is, en de workshop fruit conserveren in de nazomer, als het meeste fruit rijp is.

Een uniek basispakket om groente en fruit te verbouwen èn te bewaren!

De combinatiecursus wordt gegeven in de moestuin van Humanitas, Radboudlaan 1, Deventer . Totale kosten € 75,00, voor leden van Velt € 65,00.

Aanmeldformulier

hCaptcha

Warmoes Historische Tuinderij

Toon op kaart

Locatiepagina

Restaurant Keuken van Hackfort

Toon op kaart

Locatiepagina

Humanitas Deventer

Toon op kaart

Locatiepagina